Familylab i UDRUGA “ARDURA” Vas pozivaju na predavanje “VRIJEME ZA EKSPERIMENTIRANJE” kojim želimo osnažiti roditelje i stručnjake u razumijevanju kako graditi odnose s tinejdžerima onda kada za njih započinje i traje, vrijeme eksperimentiranja.
– Zašto je važno graditi i osnaživati odnos s tinejdžerima?
Na osnovu iskustva i istraživanja znamo da izgradnja kvalitetnog odnosa između roditelja i tinejdžera predstavlja zaštitni čimbenik u očuvanju mentalnog zdravlja mladih.
Takav odnos može doprinijeti smanjenju rizičnih adolescentskih ponašanja i povećati njihovu osobnu odgovornost za vlastite izbore. Adolescencija je vrijeme kada mnogi mladi uistinu eksperimentiraju u mnogim područjima svog života, a jedno od najčešćih rizičnih ponašanja mladih je konzumacija alkohola – usprkos tome što su točenje i prodaja alkohola mlađima 18.godina zakonom zabranjeni.
– Kako pandemija utječe na ova rizična ponašanja?
– U koje eksperimente će se mladi upustiti?
– Hoće li se zaustaviti i donijeti ispravne odluke?
– Hoće li podijeliti s roditeljima svoja iskustva, pitati ih za mišljenje, tražiti pomoć?
– Zašto neki tinejdžeri to čine, a drugi ne?
Roditelji, djelatnici škola i drugih institucija – pozivamo vas na sudjelovanje na susretu na kojem ćemo razgovarati o nama i našim mladima!
Sudjelovanje je besplatno
Predavanje će se održati 16.6.2021. (srijeda), u 20.30h putem Zoom platforme.
Predavanje će održati Danijela Ćaleta odgojiteljica i voditeljica seminara Familylaba.
Prijave – ime i prezime i e-mail adresu na koju će biti poslana poveznica za susret molimo pošaljite na: danijela.caleta@yahoo.com
Veselimo se susretu sa Vama!