Ostalo

Svega pomalo

Predavanja

Djeca korisnici Interneta – dobrobit ili opasnost?

U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić, 18. travnja 2013.godine, Udruga Ardura je organizirala predavanje “Djeca korisnici Interneta – dobrobit ili opasnost?!”. Predavači su bili: psihologinje Anela Čulav i Tatjana Ninić, pedagoginja Zorana Vrbičić, policijska inspektorica Meri Božić i odgajateljica Danijela Ćaleta.

Djeca korisnici Interneta – dobrobit ili opasnost?
U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić, 18. travnja 2013.godine, Udruga Ardura je organizirala predavanje “Djeca korisnici Interneta – dobrobit ili opasnost?!”. Predavači su bili: psihologinje Anela Čulav i Tatjana Ninić, pedagoginja Zorana Vrbičić, policijska inspektorica Meri Božić i odgajateljica Danijela Ćaleta.
Odgoj djece prema radu Jespera Juula
12. studenog 2013.g. Danijela Ćaleta održala je predavanje o odgoju djece prema radu Jespera Juula. Jesper Juul poznat je po uspostavljanju novih paradigmi u odgoju i njegovi su glavni ciljevi inspirirati, pomoći i pružiti podršku roditeljima i profesionalcima kako bi se osiguralo da novi naraštaji djece odrastu u društveno i mentalno zdrave pojedince, nudeći alternativnu mnogim nasilnim i štetnim postupcima kojima su djeca i mladi bili izloženi u prošlosti, a dio njih i u sadašnjosti.
“Vrijeme za eksperimentiranje – obitelji s tinejdžerima”
19.11.2019. s početkom u 18 h u Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić” u Šibeniku, održao se inspirativni seminar u trajanju od 2 sata-na temu; “Vrijeme za eksperimentiranje – obitelji s tinejdžerima” koji je nastavak suradnje “Familylab” s Udrugom Ardura.

Seminar je održan s ciljem da se ponudi obiteljima, stručnjacima koji rade s djecom, tinejdžerima mogućnost sagledavanja na ovaj period drugačijim pristupom. Također, bilo je bitno ponuditi informacije koje mogu pomoći konstruktivnijim dijalozima, poboljšanju kvalitete odnosa unutar obitelji, odnosima s tinejdžerima., te osvjestiti činjenicu da tinejdžeri trebaju sad novu ulogu od roditelja nego li je ista bila do sada.

Seminar je bio dobro posjećen. Postavljala su se pitanja kao i komentiralo. Iz evalucijskih pitanja vidljivo je da su prisutni zainteresirani za ovakav oblik potpore i suradnje, a traže i individualne potpore i savjetovanja.

Seminar je vodila certificirana voditeljica seminara “Familylab” – odgojiteljica Danijela Ćaleta.

Hura idemo jesti
U Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića 14. travnja 2015.g. Danijela Ćaleta odgajateljica i voditeljica „Familylab inspirativnih seminara“ održala je predavanje o prehrani djece i odnosu roditelja prema djeci i njihovoj prehrani.
Marko Ferek „Hiperaktivni sanjari u školi“
U Gradskoj vijećnici Marko Ferek održao je predavanje 21.listopada 2016.g. Predavanje je obuhvatilo osobno iskustvo predavača koji je za vrijeme školovanja doživio dosta neuspjeha koji su doveli do gubitka samopouzdanja. Nakon toga su opisane karakteristike hiperaktivnih sanjara, prepoznavanje kvaliteta takvih ljudi, popratne simptome i funkcionalnost obrazovnog sustava.
“Prihvaćanje različitosti – sudjelovanje djece s teškoćama u razvoju u životu zajednice”
U petak 13.10.2017. godine je u organizaciji “Kluba roditelja” Udruge Ardura Šibenik u Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić” održano je predavanje “Prihvaćanje različitosti – sudjelovanje djece s teškoćama u razvoju u životu zajednice”. Predavanje je održala Asja Dubravčić iz Centra za rehabilitaciju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.

Predavanje je bilo namijenjeno roditeljima sve djece, a cilj nam je bio ponuditi roditeljima najnovija stručna znanja kako bi u odgoju svoje djece nastavili sudjelovati u stvaranju društva jednakih mogućnosti – društva u kojem nismo svi jednaki, ali u kojem svatko može uspjeti uz primjerenu podršku.

Posjećenost predavanja i postavljana pitanja pokazuju da u našem gradu definitivno postoji volja roditelja da mijenjaju stavove i sa svojom djecom grade bolji i pošteniji svijet.

Hvala, prije svega, svima koji su došli, te našem domaćinu – Gradskoj knjižnici “Juraj Šižgorić” i gospođi Dubravčić na odlično izloženoj temi!

Javne akcije

Performans “Živim život bez nasilja”

1. lipnja 2011.g. s početkom u 10.00 sati pored Hrvatskog narodnog kazališta Šibenik u organizaciji udruge Ardura Šibenik i Policijske uprave šibensko-kninske učenici Srednje strukovne škole iz Šibenika su izveli performans na temu nasilja. Srednjoškolci su članovi dramske grupe koju vode članice udruge.

Učenici su uz prigodne plakate koje su sami osmislili i izradili i „zamrznute“ slike nasilja našim sugrađanima skrenuli pozornost na obiteljsko nasilje, nasilje među mladima i mobing. Kontakt policajac Policijske uprave Šibenik je građanima dijelio letke o sprječavanju nasilja iz već pokrenute akcije MUP-a RH pod nazivom „ Živim život bez nasilja“ uz upute kome se obratiti i što poduzeti u slučaju saznanja za bilo koji oblik nasilja.

Javne akcije

Dan ružičastih majica

DAN RUŽIČASTIH MAJICA – obilježen 22.02.2017. godine u Šibeniku u javnoj akciji Udruge Ardura

Akcijom ružičastih majica upozoravamo kako svako peto dijete trpi nasilje od strane svojih vršnjaka.

Akcija je osmišljena u suradnji s učenicama Ekonomske škole iz Šibenika, koje su izvele zamrznuti prizor nasilja u centru grada. Volonteri su za vrijeme akcije dijelili letke građanima i građankama, kako bi upozorili na problem nasilja među djecom i mladima.

Nakon javne akcije, održan je skeč na temu nasilja i rasprava na istu temu s učenicima osnovne škole. Akcija se provodi u okviru projekta “Lokalne priče:put prema ljudskim pravima”, čiji je nositelj Mreža mladih Hrvatske, a MoSt partnerska organizacija. Projekt financira Europska unija, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Dokumentacija i arhive

Mediji o nama - 2012.
Mediji o nama - 2013.
Mediji o nama - 2014.
Mediji o nama - 2015.
Mediji o nama - 2016.
Mediji o nama - 2017.
Mediji o nama - 2018.
Mediji o nama - 2019.
Mediji o nama - 2020.
Mediji o nama - 2021.
· Link 1 

· Link 2

· Link 3

· Link 4

 

 

 

Mediji o nama - 2022.
· Link 1 

· Link 2 

· Link 3 

· Link 4 

 

 

 

 

Mediji o nama - 2023.
Mediji o nama - 2024.
Online savjetovalište
Donacije

Samo klik nas dijeli

Online savjetovalište

Imaš neki problem o kojem ti je teško razgovarati? Sramiš se potražiti stručnu, psihološku pomoć? U nedoumici si? Bojiš se da će te netko osuđivati? Misliš da samo ti osjećaš beznadnost, tugu, tjeskobu i sram?

donacije

Sve donacije za podršku radu Udruzi Ardura možete uplatiti na račun otvoren kod Privredne banke Zagreb na

IBAN: HR 63 2340009-1110401939

Svrha uplate: “Donacija”