U Gradskoj vijećnici u četvrtak navečer (13.12.2018.) dodijeljene su Nagrade najboljem volonteru/ki i organizatoru volontiranja u organizaciji. Najboljom volonterkom proglašena je Željka Ferara iz udruge Aurora, dok je najboljim organizatorom volontiranja u 2018. godini proglašen Konjički klub Kolan. Priznanja dobitnicama uručio je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić zahvalivši im pritom na plemenitom radu kojim stvaraju bolje društvo.

Nagrada za volontere i organizatore volontiranja u Šibeniku se organizira treću godinu zaredom, a već od sljedeće godine bit će proširena na čitavo područje Šibensko-kninske županije. U sklopu dodjele nagrada istog dana održan je i Sajam organizatora volontiranja u Katoličkom domu biskupa Jeronima Milete gdje su se predstavile organizacije koje organiziraju volonterske programe i upoznale širu javnost s prilikama za volontiranje u lokalnoj zajednici.

Tijekom svečane dodjele nagrade svima okupljenima se obratila i volonterka iz Italija Rossella Pace koja volontira u Šibeniku 8. mjeseci te je svojim primjerom ukazala na značaj volonterskog doprinosa zajednici te je istim sve prisutne motivirala na volonterski angažman.

Dodjela nagrada se provela u sklopu projekta „Volonterski centar POZITIVA“ koji ima za cilj uspostavu kontinuiteta volonterskog centra na području Šibensko-kninske županije, promociju vrijednosti volontiranja, motiviranje mladih i građana na volonterstvo te povećanje broja organizatora volontiranja i volontera općenito, a sve sa ciljem osnaživanja volonterstva.

Projekt provodi “Udruga mladih „Mladi u EU“ u partnerstvu sa Udrugom Ardura i Gradom Šibenikom, Gradom Drnišem i Gradom Skradinom. Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.